Steun Ons

Onze passie ligt bij de mens met zijn/haar unieke levensverhaal. We zetten ons graag in voor een liefdevollere samenleving waarin mensen oprecht naar elkaar omzien, elkaar respecteren en helpen. Aangezien jongeren de toekomst zijn van onze samenleving, investeren we graag in hen (en hun ouders) door hen het goede voorbeeld te geven in het geven van positieve aandacht/liefde.  

We bieden vooral oplossing voor gezinnen of jongeren die nergens anders terecht kunnen of durven. Onze ondersteuning en  activiteiten zijn kosteloos of voor een kleine bijdrage, zodat er geen drempel is voor gezinnen en jongeren die deze hulp vragen.

Ons mooie werk wordt momenteel grotendeels gefinancierd door de overheid en fondsen. Om ons werk voort te kunnen zetten en/of uit te kunnen breiden, is uw steun op welke manier dan ook van harte welkom.

Dus deel je ook deze passie en/of wil je gewoon graag meehelpen? Dan kan dat op de volgende manieren:

Wordt vrijwilliger

Wil je in je vrije tijd, direct of indirect, iets betekenen voor een ander en daarmee een verschil maken? Meld je dan aan via dit contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. In een vrijblijvend en open gesprek kijken we samen naar je wensen/voorkeuren en mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hulp als gastheer/gastvrouw, als buddy/maatje, ondersteuning in de catering, of met het organiseren van bepaalde activiteiten. Misschien wil je ons ook helpen met de administratie, of met het schrijven van teksten voor de social media of het beheren hiervan (lees hier voor meer informatie over deze vacature) . Ook is er momenteel ruimte als bestuurslid. Verder zijn we ook op zoek naar iemand die ons wil ondersteunen met het fondsenwerven, de vacature-informatie hiervoor lees je hier. Kortom er is genoeg te doen en je hulp is dan ook zeer welkom.

Wordt ambassadeur

Als ambassadeur ben je een vrijwilliger die KAS-Vital positief onder de aandacht brengt. Dit kan op verschillende manieren, namelijk:

  • door publiciteit,
  • door het organiseren van goede-doelen-activiteiten,
  • door benaderen van groepen en/of organisaties, 
  • door de stichting te vertegenwoordigen in een bepaald regio/wijk,
  • door het werven van sponsors,
  • door je eigen netwerk aan te spreken.

Is ambassadeurschap iets voor jou? Meld je dan aan via dit contactformulier.

Geef een donatie of wordt sponsor

Als donateur of sponsor geef je te kennen dat je het ook belangrijk vindt dat mensen zich ook gezien en gerespecteerd voelen; dat ze hierdoor ook gestimuleerd worden om liefdevoller te zijn voor hun omgeving.

Uw steun is voor ons belangrijk en zeer welkom. Wij zijn blij en dankbaar voor elk bedrag, product, dienst of gebaar. Hieronder ziet u voorbeelden van activiteiten waarvoor wij uw bijdrage willen vragen:

Voor onze verwendagen willen we verzorgingspakketten samenstellen diensten aanbieden (gezichts-, hand en/of voet verzorging en stoelmassage)

Voor onze “workshops” zijn we actief op zoek naar sponsoren voor het bekostigen van materialen en apparaturen.

We willen ook graag KomEensDichterbij-dagen gaan organiseren (hierbij krijgen jongeren en hun ouders, o.l.v. een gezinstherapeut, een kans om op een veilige en positieve manier dichter bij elkaar te komen en zodoende te werken aan een gezonde/duurzame relatie). Hiervoor  zijn wij op zoek naar middelen om kosten voor een geschikte locatie en maaltijd te kunnen betalen.

Wil je meer informatie over onze activiteiten of wil je ons hierbij helpen, laat het ons weten via dit contactformulier.

Wilt u ons financieel steunen, dan kunt u een gift overmaken op onze rekening NL45 INGB 0007164406 ten name van Stichting KAS-Vital in Groningen onder vermelding van donatie of sponsoring+de activititeit waarvoor u doneert of sponsort.

Doneren kan ook door ons te machtigen om elke maand, ieder kwartaal of jaarlijks een bedrag te incasseren.

KAS-Vital beschikt over een ANBI-status waardoor giften aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.

Door middel van een relatiegeschenk willen we graag dankbaarheid uiten aan onze sponsoren/donateurs. Dit zijn voornamelijk (luxe) handgemaakte artikelen.

Adopteer een kind of een gezin

Je kunt als gezin, als kerk of als bedrijf/organisatie een kind of een gezin “adopteren”. Dat kan al vanaf 50,- per maand, gedurende minimaal 1 jaar. Hiermee kunnen we vrijwilligers inzetten om een gezin of een specifiek kind te begeleiden of voor het bekostigen van nodige materialen of activiteiten.

Wil je meer informatie hierover of wilt u graag een kind of gezin “adopteren” dan kan je het aangeven via dit contactformulier.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en mogelijkheden met u door te nemen.

Organiseer een goede-doel-actie (Crowdfunding)

Een actie organiseren is een mooie manier om geld op te halen voor een goed doel. Wil jij ook een bijdrage leveren aan een liefdevollere samenleving én onze activiteiten en/of projecten steunen? Kom dan voor ons in actie.  Met elke actie zijn we een stapje dichterbij die liefdevollere wereld voor deze en de komende generaties.

Een goede-doelen-actie organiseren kan op verschillende manieren (zie onderin voor de werkwijze):

* Je viert binnenkort een jubileum, je verjaardag of een ander gebeurtenis en je vraagt in plaats van een cadeau om een donatie aan KAS-Vital.

* Je start zelf of samen met je collega’s, vrienden, kerk of bedrijf een crowdfunding-activiteit. Bijvoorbeeld door middel van een sponsorloop, een (online) collecte, een product-/voedselverkoop, een autowasstraat-dag, een vlooienmarktdag, enz…

Werkwijze:

Stap 1 – Meld je actie bij ons aan
Meld je actie via dit contactformulier  aan en geef aan wat je viert of wat voor actie je gaat doen en waarvoor je in actie wil komen. Haal eventueel een collectebus op die je neer kunt zetten en/of  informatiefolders over het werk van KAS-Vital.

Stap 2 – Zet je actie op
Is je actie aangemeld en door ons goedgekeurd? Laat iedereen dan weten waarom je je inzet voor een liefdevollere samenleving en wat je actie inhoudt. Indien gewenst denken en doen we graag met je mee.

Stap 3 – Vertel ons je ervaring en resultaat
We zijn na afloop van je actie erg benieuwd naar het resultaat en vooral naar je ervaring hiermee.

Boek een workshop of themabijeenkomst

Wij bieden zowel creatieve- als educatieve  workshops aan. Bij al onze bijeenkomsten staat vooral gastvrijheid en positieve aandacht voor elkaar centraal. Zo creeren we met elkaar een veilige en warme sfeer, zodat iedereen zich op hun gemak kunnen voelen.

Bij onze creatieve workshops maken we  grotendeels gebruik van gerecyclede producten. Dit zijn materialen/producten die anders verloren zouden gaan, maar door ons een nieuw en mooier “leven” krijgen. Dit doen we ook als metafoor voor ons werk, namelijk waarde geven aan mensen, door hun positieve kanten te belichten van hetgeen waarvoor ze normaal gesproken afgewezen worden. Met andere woorden, daar waar anderen  “rotzooi” of “geen nut” meer in zien, zien we juist  “waarde” en potentie.

Met dit inzicht verzamelen we potten, blikken, flessen, kartonnendozen en papier en maken hiervan mooie, authentieke handgemaakte kunstwerken.

 Meer informatie over deze workshops en themabijeenkomsten lees je hier 

 

Belastingvrij schenken en/of het regelen van nalatenschap

Met een periodieke schenking kun je schenken met belastingvoordeel én help je ons hiermee om een verschil te blijven maken voor onze doelgroep. Doordat wij een ANBI status hebben kan je je periodieke giften volledig aftrekken bij je belastingaangifte en krijg je dus een deel van je gift terug van de Belastingdienst.

Hiervoor ga je met onze stichting een overkomst aan (door dit formulier te downloaden, in te vullen en onderteken naar ons terug te sturen. Of vraag een papierenversie aan via ons contactformulier of telefonisch. In dit overeenkomst verklaar je dat je gedurende minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag aan onze stichting geeft. Met deze overeenkomst kan je een groot deel van je volledige donatie terugkrijgen.

Een rekenvoorbeeld:

Stel je doneert € 120, – per jaar (dus €10,- per maand) en je valt in de belastingschijf van 46%, dan  ontvang je (€ 120,- x 0,46 =) € 55,- terug van de Belastingdienst. Je donatie van €120,- per jaar kost je dan maar €65,- (=+/- €5,50 per maand).

Wij betalen (dankzij onze ANBI-status) geen belasting over deze inkomsten. Hierdoor wordt je donatie dus voor 100% besteed aan onze doelgroep en activiteiten.
Je kunt ook beslissen om je belastingvoordeel aan ons te schenken. In het bovengeschetst geval doneer je hiermee €175,- per jaar aan KAS-Vital, terwijl het je netto maar €65,- per jaar kost.

Voor een vennoot zijn giften aan een ANBI-stichting vrijgesteld van de vennootschapsbelasting

(https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/vennootschapsbelasting/aftrekbare_giften)

Nalatenschap regelen:

Wilt u ook graag in de toekomst uw bijdrage blijven leveren aan een liefdevollere samenleving, dan kunt u ook overwegen om een schenking (hoe klein dan ook) aan onze stichting te laten vastleggen middels uw testament. Door (een deel van) uw nalatenschap aan een goed doel als KAS-Vital te schenken, maakt u het verschil.